In kinderyoga kom je op een speelse manier in contact met yoga en met jezelf. Er is een leuke afwisseling tussen actie en ontlading, rust en relaxatie. Yoga verbetert je motoriek, concentratie, zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er is geen prestatiedrang, je mag gewoon Zijn. En het is gewoon ontzettend leuk om te doen!

Yoga-avontuur

Elke les is een avontuur rond een thema, een verhaal dat de fantasie prikkelt, zoals het bos, de piraten, gevoelens, mooie woorden, vakantie, indianen, … De keuze van de thema’s is aangepast aan de leeftijdsgroep.

Asana’s

Yogahoudingen maken je lichaam sterk en soepel. Je krijgt een betere houding en een besef van wat jouw lichaam wel en niet kan. Als je yogahoudingen aanneemt, oefen je je concentratie, je focus.

Er zijn yogahoudingen die je alleen uitvoert, maar er zijn er ook die je per 2 of in groep aanneemt, wat heel verbindend is om te doen. De boom, de leeuw, de hond, de houthakker, … je leert ze allemaal kennen.

Ademspelletjes

Ademhalingsoefeningen hebben een grondende werking, ze brengen je in het hier en nu.
Het is daarom heel goed om van jongs af aan de adem spelenderwijs te onderzoeken door middel van ademspelletjes. Goed ademen vermindert spanningen en angstgevoelens.

Massage

Lichaamscontact is een basisbehoefte. Tijdens de massage leren we anderen respectvol aan te raken en ons over te geven aan de massage van een ander. Dit kan per twee, in een kringetje, maar ook bij jezelf.

Zo kun je gemakkelijk bij jezelf je voeten of handen masseren. Op deze manier leer je goed voor jezelf te zijn. Een prettige ervaring, waar je rustig van wordt en die je het vertrouwen geeft dat je er mag zijn.

De massage gebeurt via massageverhalen die passen in het thema van de les. Bijvoorbeeld het bakken van koekjes op de rug van de ander, elkaars rug wassen na een bosavontuur, enzovoort.

Op deze manier ben je lief voor een ander en gun je iemand anders deze prettige ervaring. Hierdoor gaat het kind dat de massage uitvoert zich automatisch ook prettiger voelen. Samenwerking en het versterken van de onderlinge band staat centraal.

Visualisatie

Aan het einde van de les wordt een verhaal voorgelezen. De verhalen brengen je in een betoverende fantasiewereld waar je helemaal veilig in ondergedompeld wordt.
Door middel van visualisaties leer je je gedachtewereld tot rust te brengen en je aandacht ergens op te richten zonder prikkels van buitenaf. Buiten dat je dus bezig bent met je te ontspannen, leer je onbewust nog veel meer!

Visualisatie/meditatie helpt je creativiteit en je concentratie. Het vermindert je stress en zorgt er bijvoorbeeld voor dat je beter kan slapen.

Afsluiter

We sluiten de les af met een creatieve activiteit. Zo kan je verwerken wat je in de les hebt ervaren. We maken bijvoorbeeld een tekening of leggen een mandala met natuurlijke materialen. We praten samen na.

En verder…

Zingen, dansen, inspiratiekaartjes, Namasté… en vooral heel veel plezier en verbinding.

Tieneryoga

Een tieneryogales verloopt gelijkaardig aan een kinderyogales Tieneryoga nodigt tieners uit om zich bewust te worden van mooie kwaliteiten in zichzelf en om deze te delen met de wereld om hen heen. Dit doen we via houdingen, massages, ademoefeningen, verhalen, meditaties, visualisaties en creatieve activiteiten. Tieneryoga helpt tieners het hart te openen en hun ware ik te vinden.

In tieneryoga is er ook ruimte voor gesprek en wordt het programma vaker aangepast aan de noden en vragen. Tieneryoga is zacht en gemoedelijk.