Wobbelyoga is kinderyoga waarbij gebruik wordt gemaakt van het originele Wobbelboard. Hiermee gaat er een hele nieuwe wereld aan oefeningen en mooie verhalen open. Door de bewegingen van de Wobbel worden de yogahoudingen uitdagender en de avonturen die we meemaken nog leuker.

Wat is een Wobbel?

De Wobbel komt van oorsprong uit de Waldorf-scholen. De Wobbel werd een prachtig balansbord dat gemaakt is van duurzaam geperst Europees beukenhout. Het houten speelgoed dat jong en oud beweegt.

Wobbelyoga

Wobbelyoga is kinderyoga met een Wobbel. Daarmee gaat er een hele nieuwe wereld aan oefeningen open: de yogahoudingen worden uitdagender en leuker. De Wobbel prikkelt de fantasie van de kinderen: ze doen er mee wat ze willen. Een eigenschap die dikwijls ontbreekt bij modern speelgoed.

Beweging en creativiteit

Het wiebelen op de Wobbel stimuleert de werking van beide hersenhelften. Daardoor verbetert het evenwichtsgevoel en de motoriek. Daarnaast verhoogt het de creativiteit. En de beweging is uiteraard ook goed: we staan er niet bij stil dat kinderen dikwijls een hele dag stilzitten.

Opbouw van een les

De opbouw van een les is zoals bij de andere kinderyogalessen: yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, massage, visualisatie, … Bij alle onderdelen wordt de Wobbel op een creatieve manier ingezet.

Voor wie?

De wobbellessen zijn voor kinderen van (ongeveer) 6 tot 12 jaar. Voorlopig heb ik enkel de grote Wobbels, voor de allerkleinsten zijn die niet geschikt.

Wanneer?

Er zijn geen vaste reeksen Wobbelyoga. Je kunt telkens voor een losse les inschrijven.

Raadpleeg de kalender. Volg de Facebookpagina voor nieuwe lessen.